Experium, delirium, äh, wtf....

Måndag i herr Olssons liv. Ännu en dag som genomsyras av trötthet, halka, hunger, längtan...

1: Vänder man på dygnet varje helg så blir det svårt att somna i tid på söndagen. Nu, trött...
2: Kunde precis som resten av Västeråsarna åka skridskor imorse. Jag behövde dock bara åka ca 10 meter mellan hus och garage, men det räckte till för att få 3 näradödenupplevelser, samtidigt som jag var glad att jag hade gjort nr 2 innan jag gick ut genom ytterdörren.
3: Någon har stulit all min mat som jag drömde om att jag hade i kylskåpet. Letade febrilt efter både enrisrökt skinka, kallrökt lax, knaperstekt bacon, eller åtminstone en liten färdig omelett. Helt utan resultat. Det fick bli ett rejält lass kräftmarinerad sill direkt ur burken. Mjölken som stod högst upp vågade jag inte ens öppna, med risk för att den kräftmarinerade sillen skulle hitta ut igen, men genom fel hål. Vad ska man äta till lunch då? Stoppade en burk tonfisk i jackfickan. Hade för mig att det stod en räksallad i kylen här på jobbet. Lyxlunch....
Har bokat in mig på en lunch på sportköket istället. Någon måtta får det vara på eländet.
4: Längtar till Thailand. Nu är flygstolarna betalade. Betyder det att jag får skruva loss dem vid ankomst? Är de verkligen mina? 2 veckor i paradiset. Imorse när jag snoozat färdigt kändes det som om jag inte behövde gå upp alls. Jag som snart åker på semester, måste jag gå upp idag? Kändes helt onödigt.

Experium heter ett ställe i Lindvallen. Där kan man tydligen moona och visa bilderna på fejsbook. Har jag hört...  
Man kan även dricka ananasgroggar tills det smakar ananas om precis allt. Typ salta nötter, som för övrigt är väldigt svårt att träffa ölglas med, om de står långt bort. Experiums lounge ligger en trappa upp. Det kändes i både lår och vader när man gick upp för den efter en hel dags slalomåkning med total avsaknad av kondition.
Men efter några timmar i en skinnfåtölj, så var det minst 5 våningar ner, för att komma till taxin. Trappfan tog aldrig slut.

Lammet och grisen, en restaurang där finklädda barnfamiljer (de enda som kan åka till Sälen mitt i veckan, när som helst på året... VAB heter det då..) trängdes bland tomtar (inte riktiga) kockar, gigantiska vinflaskor och fulla medarbetare från Lindab region mellan/öst, var vårt mål för kvällen.
Räkmacka först. Vitt vin.... Som hemma ungefär, dvs gött mos...
Sen, vinpaket till 3 sorters kött.... Gav upp ganska omgående. Satt i källaren. En trappa ner, dessa jävla trappor alltså... Vi skulle upp en våning varje gång vi skulle hämta maten. Märkligt. Hämta maten? Har de dragit in på personal? Nä, man gick till kocken, som skar upp lamm, fläsk och oxfilé så mycket du ville ha. Sen plockade du på dina egna favoriter till respektive kött. Självklart hade de ett upplägg för vad du skulle blanda ihop, men det utgick inga böter om du gjorde tvärtom. Som jag kanske....
BTW. Det var extremt dåligt med bea där. Men allt var gott. Gav fan i vinet. Satsade stenhårt på oxfilén, sen tog jag en taxi hem till stugan. Kände mig lite sliten... Faktiskt.
Somnade nog vid 22-tiden, 1,4 promille enligt apparaten. Precis samma som innan vi lämnade stugan. Jag hade jobbat dåligt med andra ord, eller kanske snarare tagit det alldeles lagom lugnt. 
De andra drog till högis. Fattar fortfarande inte om de var ironiska dagen efter då de sa att det var den bästa kvällen någonsin på högis... Jag tror de ljög.

Fest på lördag kväll i Västerås. Trodde faktiskt jag var ganska ensam om att vara halvgalen. Jag var för fan helt normal i jämförelse med vissa personer. Vet inte om det var bra eller dåligt. Jag trivdes. Jättebra. 
Nu blir det 3 vita veckor, och det betyder INTE vitt vin eller vit sprit. Ska vara snäll mot magen tills jag sticker till Thailand, för där vet man ju aldrig vad man får i sig. Har för mig att grillad orm och friterade skalbaggar har en helt annan bakterieflora än den min mage är van vid.

Men det var då fan vad det dräller kunder här. Måste säja upp mig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0